top of page
Search
  • Writer's pictureGlomfjord Industripark

Nye lokaler for viktig butikk

- Det er fint å være ferdigflyttet! Nå kan vi fortsette å serve industriparken med det de trenger, og ikke minst være en god butikk for Glomfjord-samfunnet! Avdelingsleder Lars Kåre Øijord er godt fornøyd med Tools sine nye lokaler.


Midt i smørøyet ligger de nå, etter at flyttingen av butikken var et faktum i høst. Med større areal har Tools Glomfjord rigget seg for å drive god butikk i årene som kommer.

- Vi trivdes godt der vi lå før, for all del. Men det var et mye mindre lokale med mange kriker og kroker som gjorde det vanskelig å utnytte alt arealet. Så da kjente vi at vi hadde behov for noe nytt, smiler han.

Det nye lokalet ligger midt på Glomfjord Torg, og byr på ca. 350 kvadratmeter med areal.

Med større lokaler kan Lars Kåre hjelpe kunder frem til akkurat det de trenger. Særlig arbeidsklær til ansatte i bedrifter går det mye av! Her er det enhetsleder verksted Odd Inge Gundersen fra Bilfinger, som er på besøk.

Tett samarbeid

Tools Glomfjord er en av mange viktige leverandører til Glomfjord Industripark – på både verktøy, arbeidsredskaper og ikke minst arbeidsklær.

- Vi har et tett og bra samarbeid med industriparken som gir butikken en veldig trygg grunnomsetning, noe vi setter veldig pris på. Så leverer vi gode produkter og er en viktig ressurs for bedriftene her, utdyper han. Lars Kåre har vært avdelingsleder for butikken siden 2018 og har selv lang fartstid i industrien.

- Jeg er utdannet prosessoperatør og har selv jobbet en del år i industriparken, forteller han. Dét gir gode forutsetninger for å vite hva som skal til for å være en god leverandør.


Vi har et tett og bra samarbeid med industriparken som gir butikken en veldig trygg grunnomsetning. Lars Kåre Øijord

Lars Kåre Øijord er avdelingsleder for Tools Glomfjord og er strålende fornøyd med nye lokaler. – Vi har bedre plass og kan utnytte plassen vi har bedre!

Behov for butikk

Butikken i Glomfjord ble åpnet da REC hadde sin storhetstid i Glomfjord – det var stort behov for arbeidsutstyr og klær. I begynnelsen kjørte daværende Tools Løvold varene til Glomfjord fra Bodø med bil og henger.

- Det åpenbarte seg fort et behov for en butikk lokalt i Glomfjord som kunne serve bedriftene i industriparken, forklarer Lars Kåre.

I dag har Tools avtaler med mange av bedriftene i parken, hvor de kjører ut en del varer direkte, men også har ansatte fra bedriftene innom i butikken titt og ofte. - Blant annet leverer vi mye arbeidstøy til ansatte. Da kommer de hit og velger ut det de skal ha og så ordner vi med bedriftens logo på klærne.


Det er viktig at vi har ansatte som trives på jobb og det opplever jeg at de gjør. Det reflekteres i måten butikken driftes på og hvordan kundene opplever oss når de er innom. Lars Kåre Øijord

Leder – ikke sjef

Butikken har tre heltidsansatte – inkludert Lars Kåre. Han selv, en mann i butikken og en ute-selger, som reiser rundt og viser frem produkter og bygger relasjoner til bedrifter utenfor Glomfjord.

- Det er viktig at vi har ansatte som trives på jobb og det opplever jeg at de gjør. Det reflekteres i måten butikken driftes på og hvordan kundene opplever oss når de er innom. Vi er gode på kundeservice! Fastslår han.

Gjennom et langt yrkesliv, og mange år som befal i Heimevernet, har Lars Kåre gjort seg opp noen tanker om hva som skal til for å være en god leder.

- Det viktigste jeg har lært er at det er forskjell på å være leder og å være sjef. Er du sjef gir du ordrer og forventer å bli hørt. Som leder lytter du og motiverer til at man skal trekke lasset sammen og ikke minst samme vei. Man må se mennesker og ha forståelse, forklarer han.


Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

 

Grattis – fra Kunden


Han er sjef for innkjøp hos regionens største innkjøper. Nå gratulerer han sin viktige samarbeidspartner med nye lokaler.


- De holder til rett ved fabrikken vår, og spesielt når det haster, er de viktig for oss. Så vi har en stabil omsetning rettet mot dem, basert på at vi ønsker å ha dem her!


Når det haster

Dette forteller Trond Trana, logistikksjef hos Yara Glomfjord. Han leder en avdeling med 9 ansatte, der innkjøperne hans har nærmest daglig kontakt med Tools-butikken på Glomfjord Torg, pluss fastavtale på enkelte lagervarer. Men, i varegruppene Tools leverer i, har Yara i Norge en sentral avtale med Ahlsell, så

- Dermed er det de som er foretrukket. Men, for oss er det langt til nærmeste Ahlsell-butikk i Bodø, og når det ikke er tid til å planlegge eller få leveranse fra dem, benytter vi Tools. Generelt ser vi dessuten at det er lengre leveringstid på en del varer i dag enn før, så omsetningen vår mot Tools blir helt klart betydelig, ja.


Trond Trana, logistikksjef i Yara Glomfjord.

Viktig begge veier

Drift og vedlikehold av en gjødselfabrikk, og arbeidsutstyr og -klær til dem som gjør jobben. Dette gjør Yara Glomfjord til distriktets desidert største innkjøper av varer og tjenester, og fra en lang rekke små og store leverandører. Tools er altså den ene, og nå på plass i nye lokaler på Glomfjord Torg, nærmest vegg-i-vegg med Yara-fabrikkene. Forretningen ble etablert på stedet i 2007, utløst av REC Wafers stor-utbygginger gjennom flere år. Trond selv kom som innkjøpsleder til nettopp REC i -09, og fikk fra 2013 samme stilling i Yara – i dag er han logistikksjef.

- Så jeg har hatt med Tools å gjøre i mange år. Vi har hatt mange harde forhandlinger, men har et godt samarbeid – de er en dyktig partner og viktig for oss, slik vi også er viktig for dem.


Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page